با سالن رادیوی موزه ارتباطات آشنا شوید
1401/11/25 - 10:02روز جهانی رادیو یک رویداد سالانه است که در ۱۳ فوریه، برگزار میشود. این روز توسط یونسکو نامگذاری شده است.
به گزارش دفتر ارتباطات و امور بین الملل شرکت ملی پست؛ کشف امواج رادیویی به پیش از سال 1890 بازمی گردد. نخستین بار نیز در همان زمان کلمه رادیو انتخاب شد. نخستین کنداکتور رادیو به وسیله شخصی فرانسوی به نام ادوارد برانلی ساخته شد. تا پیش از آن، همه انواع ارتباطات بدون سیم بودند .
رادیو را مارکونی ایتالیایی ابداع کرد بعدها از طریق وزارت جنگ سیستم بیسیم وارد ایران شد و شروع قصه رادیو در ایران از این لحظه یعنی سال 1303شروع شد.
رادیو همچنان پرمصرف ترین رسانه در سطح جهانی است. این توانایی منحصر به فرد به این معنی است که رادیو با این تنوع مخاطب می تواند به عنوان عرصه ای برای شنیدن و شنیده شدن همهی صداها باشد.
وقتی وارد موزه ارتباطات می شوید طبقه اول انتهای سالن مرکزی موزه ملی ارتباطات، پس از لذت بردن از تزئینات هنر و معماری نیکلای مارکف، می توانید قدیمی ترین رادیوهایی که به ایران وارد شدند را مشاهده نمایید.
نخستین رادیو در سال 1303 یعنی در حدود سی سال پس از اختراع آن در غرب به ایران وارد شد. زمانی که رضا خان وزارت جنگ را بر عهده داشت، راه اندازی رادیو در ایران را به عهده گرفت. حدود 15 سال طول کشید تا تاسیسات لازم برای راه اندازی نخستین ایستگاه رادیویی، فراهم آورده شد. زمانی که امکان استفاده عموم مردم از رادیو فراهم شد، دولت وقت سخت گیری های بسیار زیادی را اعمال نمود به این صورت که هر کسی قصد خرید رادیو را داشت باید در ابتدا مجوز می گرفت و برای گرفتن مجوز مجبور بود چند مرحله گزینش را طی نماید. البته به مرور زمان، امکان استفاده راحت و بدون مجوز از رادیو برای همه مردم امکان پذیر شد.
رادیو یک موج، ساخت کشور هنگ کنگ از جنس پلاستیکی به سنه ۱۳۵۰ هجری خورشیدی، از جمله آثاری است که در سالن رادیو، نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
آشنایی با ابزار ارتباطی در گذشته برای بسیاری از افراد جالب است. اگر علاقه دارید به تاریخ چند صد سال پیش سفر کنید و یکی از جالبترین موزههای ایران را ببینید، حتما به موزه ارتباطات ایران سری بزنید.
امواج رادیویی به وسیله فردی به نام هنریچ هرتز کشف شد که قبلاً نیز امواج الکترومگنتیک را کشف کرده بود. امواج رادیویی می تواند در فرکانس 30 هرتز و 300 گیگاهرتز عمل کند. این امواج به وسیله دستگاهی به نام ترنسمیتر منتقل می شود. در آخر این امواج به وسیله ریسیور یا دریافت کننده رادیو گرفته می شوند که به سیستم آنتن وصل شده است.